31 iulie termen limită pentru depunerea Formularului 230 pe 2018. Donează pentru CMN!


20.02.2019În 2019 termenul limită pentru depunerea Formularului 230 este 31 iulie. Puteți direcționa 2% din impozitul pe veniturile din 2018 pentru susținerea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului.

La construirea bisericii sale reprezentative, poporul român – Biserică, Stat și credincioși – a depus eforturi importante. Pentru lăcașul de cult de pe Dealul Arsenalului s-au cheltuit peste 100 milioane euro.

Catedrala sfințită de Patriarhul Ecumenic în Anul Centenar se apropie de finalizarea lucrărilor „la roșu”, însă pe parcursul următorilor trei ani urmează alte etape importante precum realizarea picturii Catedralei, a exteriorului și a finisajelor.

Puteți sprijini în continuare acest proiect național prin completarea Formularului 230 și direcționarea sumei reprezentând 2% sau 3,5% din impozitul anual pentru susținerea Catedralei Mântuirii Neamului.

Așa cum amintea Patriarhul României la sfințirea Catedralei Naționale, pictura lăcașului de cult ar trebui să fie gata în aproximativ 3 ani.

 

Cine poate depune formularul 230

Orice persoană fizică, care în anul 2018 a realizat venituri din salarii și asimilate salariilor și/sau venituri din pensii din România, poate solicita organului fiscal central competent direcționarea sumei reprezentând 2% sau 3,5% din impozitul anual pentru susținerea entităților nonprofit și a unităților de cult, precum și pentru acordarea de burse private, prin depunerea Formularului 230 – „Cerere privind destinația sumei reprezentând 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii și din pensii”, după cum urmează:

a) 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii și asimilate salariilor și/sau veniturile din pensii, pentru susținerea entităților nonprofit care se înființează și funcționează în condițiile legii și a unităților de cult; sau

b) 2% din impozitul annual pe veniturile din salarii și asimilate salariilor și/sau veniturile din pensii, pentru acordarea de burse private, conform legii; sau

c) 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii și asimilate salariilor și/sau veniturile din pensii, pentru susținerea entităților nonprofit și a unităților de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditați cu cel puțin un serviciu social licențiat, în condițiile legii.

Formularul 230 se depune și de către persoanele fizice care realizează venituri din salarii și/sau pensii din străinătate, impozabile în România, conform legii.

Formularul 230 se completează în două exemplare și se depune la organul fiscal central competent. Pentru anul 2018, termenul de depunere este 31 iulie 2019 inclusiv.

Descarcă de aici Formularul 230.