Vizită și dar pentru pacienții de la Centrul „Sfântul Nectarie” din București


2020.02.12aVoluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au vizitat marți, 4 februarie 2020, pacienții internați în cadrul Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Capitală. În cadrul vizitei, voluntarii au dăruit centrului un tablou pictat de copiii internați în Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” din București.

Evenimentul a avut loc în contextul Zilei mondiale de luptă împotriva cancerului și a avut tema „Eu sunt și voi face” (I am and I will). Tabloul a fost așezat pe coridorul de la etajul 2 al centrului, astfel încât să poată fi văzut de cei internați. 

De asemenea, pacienții au primit flori și iconițe. Darurile primite au adus multă bucurie în sufletele bolnavilor, iar aceștia, la rândul lor, și-au arătat aprecierea pentru voluntarii care îi vizitează periodic.

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului organizează periodic atât campanii de prevenție și depistare a cancerului, cât și acțiuni care vin în întâmpinarea pacienților de la Spitalul Fundeni, Institutul Oncologic București și de la Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Capitală, ne-a transmis Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului. 

Toate acțiunile voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului se desfășoară cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, sub coordonarea arhim. Ciprian Grădinaru.

Sursa: www.ziarullumina.ro